Het Gewicht van Tijd

Een met zand gevulde schaal is opgehangen aan loden contragewichten. Door een klein gaatje stroomt de schaal leeg. Daardoor wordt deze lichter. De contragewichten trekken de schaal langzaam omhoog. Dit duurt ongeveer vijf uren. Door de contragewichten plaatselijk te verdubbelen strooit de schaal uit het midden. Iedere dag wordt de schaal opnieuw gevuld. De extra gewichten worden een stukje verder gehangen. Zo strooit de schaal per dag een bergje zand, zeven dagen per week. Dit is de vierde dag.
foto: Ben Vulkers

 

materiaal: zink, koper, vlas, lood, zand, hout
plaats: Voormalige Synagoge Dalfsen
opdrachtgever: Stichting tot herstel en beheer voormalige Synagoge Dalfsen
jaartal: 1993

 

 

 

Adres

Koewegje 4
8021 AG Zwolle

M  (06) 22 789 262

E info@elsmondt.nl

Overige gegevens

KVK Nummer 

BTW nummer